Här kommer 3:e receptet ifrån min bakdag i måndags. Jag utgick från mitt långpannebröd med extra protein. Men här har jag lagt till valnötter och uteslutit bakproteinet. Är du känslig mot kruskakli så kan du öka mandelmjölet med samma mängd eller ta pofiber/fibrex.
Valnötsbröd
9 bitar
3½ dl mandelmjöl
1½ dl kruskakli
3 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
100g grovhackade valnötter
2 dl creme fraiche
6 ägg
salt
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sedan i creme fraiche och äggen. Låt svälla 5 min. Bre ut smeten på plåt så att den blir ca 40x30 cm. Grädda i 175°c ca 12-15 min. Låt brödet svalna och skär rutor.
Brödet låter jättegott! Mums!
SvaraRaderaHa en fortsatt fin söndag!
kram kram
//Lana