lördag 30 juni 2012

KardemummaSkorpor LCHF

Goda skorpor till kaffe/te. Jag använder alltid kardemummakärnor ist för malen. Smaken blir så mycket bättre.



KardemummaSkorpor
ca 35 st

100g smör
2 ägg
2 msk sukrin flor
1/2 krm stevia
5 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor

Smält smöret och låt svalna något. Mortla kardemumman. Vispa äggen pösiga och ha i smöret. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner det i äggsmeten. Fördela degen i 3 längder(ca 30cm) på plåt m papper. Degen är kladdig så lättast är att använda en sked och klicka/dra ut degen. Grädda i ugnen på 150 grader(varmluft) i ca 12 min. Ta ut plåten och sänkt värmen till 100 grader och skär sneda bitar på 1-2 cm. Ställ in plåten igen och torka skorporna med luckan på glänt i ca 1 timme.

"Stöka i köket" dag

Det blev en skön sovmorgon till kl 9 idag så nu är man utvilad. Frukosten åt jag och Måns framför tv till sommarlov. Idag blir det en "stöka i köket" dag. Måns har beställt blåbärsmuffins och jordgubbsglass. Sen tänkte jag fylla glasburken med smaskiga skorpor också:)


Dessa söta glasburkar m porslinslock blir det skorpor i idag:). Bilden är lånad ifrån livingandroom.se
Burkarna går att köpa via mig. De finns i 2 storl 24 cm för 139kr och 28 cm för 149kr.


fredag 29 juni 2012

God Coleslaw


Coleslaw är en god, krämig vitkålssallad som passar perfekt såhär i grill tider. Jag har inte morot i min men det gör man ju som man vill;). Godast blir det med färsk vitkål som är i säsong nu så passa på.


Coleslaw
4-6 pers

1/4-1/2 strimlat vitkålshuvud
1 hackad rödlök
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 tsk dijonsenap
salt & peppar

Blanda allt i en skål och låt stå kallt till servering.

torsdag 28 juni 2012

Resa med stil:)

Jag är ett stort fan av Oilily. De har så grymt snygga väskor! Min handväska och plånbok har jag haft i drygt ett år och är SÅ nöjd. Nu har jag även skaffat mig en snygg resväska:) Visst är den fin!?Har tittat på den länge och nu(äntligen) fick den flytta hem till mig. Jag och sambon åker till Göteborg v 29 och då reser jag såklart med stil;)


header=[Klicka för större bild] body=[ ] fade=[on]

header=[Klicka för större bild] body=[ ] fade=[on]

header=[Klicka för större bild] body=[ ] fade=[on]

Bilderna är lånade ifrån inreda.com 

tisdag 26 juni 2012

Citron & Vanilj pannacotta LCHF


Hej på er! Hoppas ni haft en trevlig midsommarhelg. Denna efterrätt bjöd vi på i fredags. Pannacotta är så lätt att göra och är fantastiskt gott! 


Citron & Vaniljpannacotta
6-8 pers

4 dl grädde
4 dl creme fraiche
2 citroner(skalet)
2 msk sukrin flor+ 1/2 krm fransk stevia(kan uteslutas)
2 vaniljstänger el 2 tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver
2 msk vatten

Riv skalet från citronerna. Skär ett snitt i vaniljstängerna och gröpa ut fröna med en sked. Koka upp grädde och vaniljen(frön och stänger). Ta kastrullen ifrån plattan och ta bort vaniljstängerna. Tillsätt citronskal, sukrin, stevia och gelatin(som lösits upp i 2 msk vatten). Låt svalna något. Vispa ner creme fraiche och fördela i portionsformar/glas. Låt stå i kylen tills de stelnat(ca 4 timmar).
Jag dekorerade med jordgubbar och citronmelis. Mums!

fredag 22 juni 2012

Glad Midsommar!

Vill bara önska alla en riktigt trevlig midsommar! Njut av alla goda jordgubbar:)

torsdag 21 juni 2012

Citronsill m Dill & Gräslök

Idag är jag ledig och håller på att förbereda inför midsommar. Egengjord sill står på schemat idag och här kommer ett utav recepten. Det är så lätt att göra egen sill och blir bra mycket godare än köpes. Sen slipper man alla konserveringsmedel m.m som man hittar i köpesillen.


Citronsill m Dill & Gräslök

1 burk inläggningssill (420 gr)
2 dl creme fraiche 34%
1 citron(skalet + 1 msk saft)
1 msk dill
1 msk gräslök

Skär sillen i lagom stora bitar( jag skär1-2 cm). Blanda alla ingredienser och låt stå 1 dygn innan servering.

Kladdkaka m hasselnötstäcke




kladdkaka m hasselnötstäcke

kakan

100g smör
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 dl grädde
2 ägg
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
3 msk sukrin
1/2 krm fransk stevia

Hasselnötstäcke
1/2 dl mixade hasselnötter
1 krm vaniljpulver

Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser och blanda till en jämn smet. Bre ut i smörad form. Blanda hasselnötter och vaniljpulver och strö över kakan. Grädda i 10 min på 175 grader(varmluft). Servera med grädde, vaniljsås eller glass.

tisdag 19 juni 2012

Stuvad vitkål m paprika och lök

Jag vet inte hur det är med er men jag är lite less på broccoli;). Det äter vi mycket här hemma för det är så enkelt, snabbt och gott. Men man vill ju variera sig lite så idag blev det stuvad vitkål! Har aldrig gjort det tidigare och det var riktigt gott. Pappa var här och åt och det fick gott betyg:). Passar lika bra till kött, fisk och fågel.


Stuvad vitkål m paprika & lök
4-6 port

1/2 vitkålshuvud
1 röd paprika
1 hackad gul lök
4 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt & peppar
smör att steka i

Skär vitkålen i mindre bitar och stek den i smöret. Tillsätt paprika och lök och fräs några min. Häll i grädde och creme fraiche. Låt koka i ca 20 min. Smaka av med salt & peppar.

Intressant läsning

Har du svårt att gå ner i vikt? Då ska du läsa detta:

måndag 18 juni 2012

I LOVE PIP Studio

PIP Studio har så fina saker! Jag skulle vilja ha nästan allt ifrån dem. Här nedan är några av mina många favoriter.






Fin burk att ha t.ex kaffet i.


Vad säger ni om denna fina smörbyttan?!


Otroligt vacker tekanna.


Tapetsera sovrummet med denna skulle inte vara fel...

Bilderna är lånade härifrån.

lördag 16 juni 2012

LCHF "risifrutti"

Vill ni ha en grymt god frukost/mellanmål/efterrätts tips? Detta har jag ätit några gånger nu och det är SÅ gott! Farligt gott! Om du är sockerberoende ska du nog inte äta detta. Känn efter om du klarar av det utan att överäta. Jag äter det bara på helgen. En riktig lyxfrukost!


1 portion


1/2 dl keso
1/2dlcreme fraiche
1 msk grädde
1/2 tsk fun light green

Blanda ihop och njut!



Denna Funlight använder jag, sötad med stevia.




torsdag 14 juni 2012

Enkel kvällsmat


Kvällsmaten idag blev 2 stekta ägg m gräddost, några skivor falukorv 70%, rödlök och hamburgedressingen från igår. Gott, snabbt och enkelt!

onsdag 13 juni 2012

Kvällsläsning

Håller på att läsa forskningsfusket av Docent Ralf Sundberg. En bok som alla borde läsa.


måndag 11 juni 2012

Mullbärste


Mullbärste har jag varit lite nyfiken på ett tag och nu har jag äntligen testat det. Jag brukar tycka att gröna teer smakar hö men detta var gott. Det är ju inte te ifrån tebusken så det är väl därför det inte smakar hö;)Har ni testat? Vad tyckte ni om det?

söndag 10 juni 2012

Studentfirande


I fredags tog min fina bonusdotter Johanna studenten. Det firades här hemma med släkt och vänner. Vi dukade upp en buffé med massa gott. Jag glömde helt bort att ta kort på maten men detta bjöd vi på iaf:

Kycklingfilé marinerad m grillkrydda
Laxfilé
räkor
ägghalvor
sallad
frukt & bär



tisdag 5 juni 2012

LCHFbröd i muffinsform


Portionsbröd i muffinsform. Perfekt till sommarens bufféer. Det går även att baka ut dem till tekakor om man vill det. Muffinsformarna är ifrån fikamera. En sats ger ca 12 st bröd. Om man vill så kan man smaksätta bröden med t.ex brödkryddor, örter, tomatpuré m.m. Testa er fram! Det är mindre än 1 kh/bröd.


4 st ägg
2 dl vatten
2 dl pofiber
100g riven ost
2 msk fiberhusk
2tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Vispa ihop ägg och vatten. Blanda övriga ingredienser och blanda ner det i äggsmeten. Låt svälla 5 min. Fördela i formar eller rulla bollar som sen plattas till tekakor. Grädda bröden i ca 15 min på 175 grader(varmluft).




söndag 3 juni 2012

Gräddstuvad LCHF pytt i panna

Hittade lite skivspill på Maxi för 39 kr/kg så ikväll blev det gräddstuvad pytt i panna. Tycker det är kanon att butikerna tar till vara på allt spill ifrån charken och säljer. Spännande att se vad man får i förpackningen är det också:). Idag fick vi kassler, rostbiff, skinka och salami.


4 pers

400g skivspill
10 cm strimlad purjolök
200g skivade chaminjoner
2 st vitlöksklyftor
4 dl grädde
1 msk soltorkade tomater creme
1 dl syltlök
sv.peppar
smör att steka i

Stek svampen och purjon. Pressa i vitlöken och låt smakerna blandas. Skär skivspillet i mindre bitar och lägg ner det i pannan. Häll på grädde, syltlök, soltorkade tomatercreme och svartpeppar. Låt allt koka ihop i ca 20 min. Servera med t.ex sallad.


Solrosbröd LCHF


Det här brödet är så gott! Det smakar verkligen "riktigt" bröd. Högsta betyg från alla i familjen utom Måns. Han är svår när det gäller lchf bröd. Har försökt att hitta ett som han verkligen gillar med det är inte lätt:). Men jag fortsätter exprimentera. Just detta bröd hittade jag inne hos Åse. La till lite brödkryddor bara.



Solrosbröd
ca 12 skivor

1 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk brödkryddor

Rosta solroskärnor i het torr panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i mixer. Vispa äggen pösiga och blanda övriga ingredienser. Blanda sedan ner dem i äggen och låt stå en stund. Häll i en brödform klädd med bakplåtspapper. Toppa med solroskärnor. Grädda i ugnen i ca 20-25 min på 175 grader(varmluft).