Blomkålspizza har jag funderat på att testa länge. Men det har liksom inte blivit av. Igår tog jag i alla fall tag i saken och testade. Och god så gott det var! Jag lurade i bonusdottern en bit också:) Hon är inte så förtjust i blomkål och blev väldigt förvånad att det var det i botten. Hon tyckte inte det smakade blomkål alls så har du inte testat för att du inte gillar blomkål så testa denna botten:)
Blomkålspizza(botten)
3-4 port
1 rivet blomkålshuvud
1 påse riven parmesanost(ca 1 ½ dl)
2 ägg
1 msk oregano
1 tsk fiberhusk
salt
Blanda ingredienserna och tryck ut på plåt med papper. Grädda i ugnen på 175 grader ca 10-15 min. Ta ut plåten och lägg på din favoritfyllning. Jag hade tomatpuré, parmaskinka, salami, rödlök, mozzarella, riven pizzaost och oregano. Grädda tills osten smält och fått lite färg.
Nästa gång kommer jag använda en djup plåt. Insåg mitt misstag när fyllningen kom på. Det smälte över lite så det blev en ugnsrengöring efter pizzan;)