lördag 31 augusti 2013

Lakritsbollar LCHF

Älskar du lakrits? Då måste du testa mina lakritsbollar:)


Lakritsbollar
ca 20 st

100g smör
2 dl mandelmjöl
1+1 dl kokosflingor
 1 tsk vaniljpulver
1 msk lakritspulver
1 msk honung(eller annan sötning)

Blanda alla ingredienser till en deg(spara 1 dl kokosflingor att rulla bollarna i). Forma till bollar och rulla i kokosflingor. Förvaras svalt.

torsdag 29 augusti 2013

LCHF-loppet 2013



Alltså denna vecka har bara sprungit iväg. Har inte haft tid eller ork att blogga. Så här kommer en sen uppdatering om lchf-loppet som var i lördags. Följer du min på instagram(@rosachoklad) så fick du lite uppdatering under dagen. Jag hade en envis halsont förra veckan som inte ville släppa ordentligt. På lördag morgon var jag dock mycket bättre(kände typ ingenting i halsen) så jag bestämde mig för att springa loppet. Snacka om att jag var nervös när vi stod där i starten:). Men det släppte så fort vi stack iväg. Tiden slutade på 27.09 och det är jag nöjd med. Med lite "skit" kvar i kroppen ville jag inte maxa. Det arrangörerna får ta med sig till nästa år är att spärra av banan för icke deltagare. Jag fick springa och vejja för barnvagnar, hundar och gående som inte var med i loppet. Det som var toppen var att man var uppdelad i flera startgrupper med 50/grupp och 5 min mellan varje start. Då blev det inte "korvstoppning" som det blir på vårruset, blodomloppet m.m

Jag är riktigt nöjd med loppet och kommer garanterat springa nästa år också. Du hänger väl de då du också!?



Jag hade världens bästa hejarklack med mig<3







torsdag 22 augusti 2013

Halsont & Kvällsmat



Så jäkla typiskt! LCHFloppet är på lördag och jag har ont i halsen. Ni vet så där ont så det kryper upp mot öronen. Inte kul! Kurerar mig med färsk ingefära och citron i varmt vatten. Håll tummarna nu att jag är av med detta tills lördag nu. I värsta fall får jag gå loppet och det vill jag inte! Men ingefära och citron brukar hjälpa:)


Detta blev det till middag idag. Lax, grönsaker och hollandaisesås. Enkelt och grymt gott!


måndag 19 augusti 2013

Blåbärsglass LCHF


Glass i stora lass:) Blåbär smakar bäst i glass tycker jag. Vad tycker ni?


Blåbärsglass
4-6 port

3 äggulor
3 dl grädde
3 msk sukrin(flor)
1/2 krm stevia
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl färska el tinade blåbär

Vispa ihop gulor, sötning och vaniljpulver i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke. Vispa ihop grädde, äggsmeten och blåbär och häll i glassmaskinen. Utan glassmaskin: frys glassen i 3-4 timmar. Rör om varje 30 min.

söndag 18 augusti 2013

Personbästa!


Så himla roligt! Idag sprang jag 4,7 km på 26.09 min! Helt galet bra för att vara mig:). Jag hade världens bästa farthållare(min sambo Marko) med mig idag. Han är ett jättebra stöd/pepp när jag ska springa på tid. Han behöver inte peppa med ord utan bara springa bredvid för att jag ska ta i det där lilla extra. 

Förra lördagen sprang jag ju 5 km på 28.25 min så jag har förbättrat min tid lite grann. Nästa helg är det lchf-loppet och jag hade ju satt 28 min som min "att slå tid". Men det vore ju grymt kul om jag skulle ta det på 26 min! Det är ju inte omöjligt efter tiden idag, eller hur?  

Varma Kantarellmackor


I fredags kom Marko hem med lite av skogen guld, kantareller:) Jag älskar verkligen kantareller! Och de ska vara egenplockade, inget fusk och köpa;) Igår gjorde jag varma kantarellmackor av dem, mums!



Varma Kantarellmackor
 6 mackor

Stuvning

1/2 liter kantareller
2,5 dl grädde
1 gul lök
1 1/2 msk tamarisoja
1-2 msk philadelphiaost
salt & grovmalen sv.peppar
smör

Lägg svampen i torr panna och salta lätt. Stek dem så vätskan försvinner. I med en stor klick smör och hackad lök. Fräs nån minut och häll på grädde och färskosten. Låt puttra på svag värme tills den tjocknat, ca 25-30 min.

Gör undertiden brödet. Blande 5 ägg, 1 dl pofiber,1 dl kruskakli, 1 dl mandelmjöl, 1 msk fiberhusk och en nypa salt. Bre ut tunt på plåt med papper. Grädda i 175 grader(varmluft) i ca 10 min. Låt svalna något och skär i bitar. Jag fick ut 6 st lagom stora bitar.

Lägg ostskivor så de täcker brödbitarna. På med stuvningen och toppa med ost. Gratinera tills osten fått lagom fin färg. Ät och njut!





onsdag 14 augusti 2013

Pizzamix från LCHFklubben


Idag testade jag pizzamixen från LCHFklubben som jag fick av en kollega för ett tag sedan. Och den var verkligen en hit! Lätt att göra och kanongott blev det. Det blir en hel plåt av mixen så nu har jag goda matlådor resten av veckan:) 


Min pizza hade extra allt! Tomatpuré i botten sen skinka, lantsalami, mozzarella och pizzaost, mums!

tisdag 13 augusti 2013

400 pass överkropp


Jag gillar snabba träningspass som man kan utföra hemma. Idag körde jag ett 400 pass med fokus på överkroppen medans Måns tittade på sommarlov. 

10 bicepscurl m hantlar
10 dips m stol
10 viktplattelyft(lyft en viktplatta från bröstet till raka armar över huvudet)
10 kettlebell höga drag
10 hantelrodd
10 rygglyft
10 crunches raka
10 crunches sneda

x5 varv. Jag körde alla övningar i ett svep och vilade 90 s mellan varje varv. 


Mina kompisar:)

Hantlarna väger ca 7 kg, kettlebell 8 kg och viktplattan 10 kg. Rusta har bra priser på vikter om ni funderar på att skaffa. Kettlebellen är därifrån.

söndag 11 augusti 2013

8,3 km & Förberedelser


Dagen började med att jag och Alexander åkte ut till björnön och sprang lite. Tycker det är skitjobbit och jätteskönt att springa på morgonen:) 


Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen. Semestern är slut och jobbet väntar. Matlådan och frukostplättarna är fixade så nu kan jobbveckan börja:)


lördag 10 augusti 2013

5 km löpning & Angry Birds



Har precis kommit hem från en lite springtur på 5 km. Sprang på 28.25 min vilket är nytt rekord för mig:) Om 2 veckor är det lchf-loppet som jag ska springa. Kan jag komma under 28 min då? Det kommer jag ha som mål iaf och jag hoppas jag klarar det. 


Måns fick en ny overall med angry birds mönster på i går. Gissa om han tyckte om den:)



Röhnisch Höstkollektion

Röhnisch har uppdaterat sin webbshop med nya höstkollektionen och jisses vad mycket snyggt! Här nedan ser ni mina favoriter som mer än gärna får flytta hem till mig;) 










Bilderna är lånade ifrån Röhnisch

fredag 9 augusti 2013

Frukostbröd m Västerbottenost


Nu var det längesen jag bakade bröd. Jag har inte haft någon baklust överhuvudtaget den senaste tiden. När jag vaknade imorse kände jag en sån baklust och nästan flög upp ur sängen;). Jag hade västerbottenost kvar sen kycklingsalladen så den fick ingå i frukostbröden. Resultatet? Kanongoda bröd!:). Kruskaklin gör att bröden påminner lite om grahamsbullar faktiskt.


Frukostbröd m Västerbottenost
ca 8 st

5 ägg
2 dl mandelmjöl
3 dl riven västerbottenost
1 dl kruskakli
1 msk fiberhusk
en nypa salt

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Knäck i äggen och blanda till en smet. Låt svälla 5-10 min. Klicka ut 8 högar och forma till bollar och platta till dem lite. Grädda i ugnen på 180 grader(varmluft) i ca 15 min.

torsdag 8 augusti 2013

Rasta föräldrarna



Denna vecka har jag "rastat" mina föräldrar som en kommenterade på Instagram:)(ni glömmer väl inte att följa mig på instagram;) @rosachoklad). I tisdags var pappa här och åt mat. Efter maten drog jag ut honom på promenad i 45 min. Han ville ha glass och då måste man ju få jobba lite för den eller hur?;). Han valde sen att avstå från glassen. Tänk vad lite motion kan göra:)


Idag var det mammas tur på vår "mor & dotterdag". Hon kom hit tidigt i morse och vi började med att promenera 1 mil på björnön. Jättemysigt med prat om allt mellan himmel och jord, men mest blev det matprat:). Hon har precis börjat med lchf så det blev massa prat om det såklart. Lunchen intogs på Kajen. Deras sallader är SÅ goda!:)


Dagens sallad med bla kyckling, riven ost, feta, kronärtskocka, vitlökskräm. Mums!




Kycklingsallad m Västerbottenost & Fetaostkräm


Igår gjorde jag en sån god kycklingsallad. Den godaste jag ätit faktiskt:) Köp gärna västerbottenosten i bit och riv själv så slipper du massa skit som de blandar i för att det inte ska klumpa sig. Marinaden räcker till 4 kycklingfiléer så gör i ordning 4 st så har du 2 st till senare tillfälle.


Kycklingsallad m västerbottenost & fetaostkräm
2 port

2 st kycklingfiléer
1 påse sallad(medelhavsmix)
1 pkt bacon
1 dl riven västerbottenost
4 st körsbärstomater
 några skivor gurka
 1 st avocado
färsk persilja

Marinad
2 msk tamarisoja
3 msk rapsolja
1/2 msk rosmarin
salt & sv.peppar

Fetaostkräm
100g fetaost
2-3 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
sv.peppar

Blanda ingredienserna till marinaden och lägg den och kycklingen i en påse. Låt stå nån timme och gotta sig. Sätt ugnen på 200 grader(varmluft) och stek kycklingen i ca 20 min. Stek under tiden klippt bacon knaprigt i panna. Mixa ingredienserna till fetaostkrämen men inte helt slät, låt gärna det vara lite bitar kvar av fetaosten. Lägg upp alla ingredienserna till salladen på 2 tallrikar och servera med fetaostkrämen. 


söndag 4 augusti 2013

Favorit frukosten?


Jag har blivit helt såld på denna frukost. Keso blandat med grekisk yoghurt och vaniljpulver. Till det banan, jordgubbar och stora blåbär. Mums! Jag är en periodare när det gäller frukost. Ibland är det äggfrukostar som gäller ett tag för att sen bytas ut till yoghurt eller lchfbröd. Oftast så äter man ju samma frukost varje dag men jag försöker variera mig lite.

Vilken är er favoritfrukost? Äter ni samma varje dag?