Idag blev det en liten joggingtur på björnön. Alltså hösten är klart den bästa årstiden att springa på. Alla dofter, färger, inte för varmt och inte för kallt utan precis lagom gör att löpningen blir fantastisk:). Efter löpningen blev det utfall, plankan(tabata), rygglyft, och crunches(sneda & raka). Nu ska jag förbereda maten till ikväll då pappa kommer och äter hos oss. Lax står på menyn:)
tisdag 29 oktober 2013
Kycklinggryta med kokos & jordnötssmör
Kycklinggryta m kokos & jordnötssmör
4-6 port
4-6 kycklingfileer
1 gul lök
1 röd paprika
500 ml kokosgrädde(jag använder Santa Marias)
2 dl grädde
1 dl jordnötssmör(jag använder green choice)
1,5 tsk sambal oelek
1 lime(saften)
1 msk tamarisoja
salt & vitpeppar
smör
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i smör i en gryta. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt hackad lök och paprika i bitar. Häll i övriga ingredienser och låt puttra 15-20 min utan lock. Servera broccoli och cashewnötter till.
måndag 21 oktober 2013
Simskola för Måns
Idag var det simskola för Måns igen. Han har kommit en bra bit påväg och han tycker det är så kul. Undertiden Måns har simskola så simmar jag. Det brukar bli 1 km på en halvtimme men idag var det så mycket folk i bassängen så jag hann inte riktigt hela sträckan. Efteråt så bastade vi, Måns tycker det är så skönt att sitta i värmen.
Måns busade lite:)
söndag 20 oktober 2013
Träning med Måns idag:)
Idag körde jag och Måns ett pass på björnön. Det blev 2.5 km löpning. Måns tog några gå pauser så jag fick springa lite fram och tillbaka när han gick. I varje backe under rundan så tävlade vi vem som kom först upp. Måns är så rolig, han sa:- mamma, jag behöver säga nåt till dig. Vad då? svarade jag -hejdå! sa Måns och stack iväg uppför backen:). Efter löpningen så gjorde jag lite utfallsgång. Måns gjorde några stycken han också. Han visade några barn på friidrotten i fredags hur man gör utfall. Han sa att man får starka ben av det och springer fortare. Det är mammas pojke det;)
lördag 19 oktober 2013
Paolos Bolognese
För ett tag sedan testade jag Paolo Robertos bolognese. Det som är riktigt bra med paolos produkter är att det är rena. Inga tillsatser eller konstigheter. I denna är innehållet: tomat, lök, olivolja, tomatpure, morot, selleri, vitt vin, vitlök, salt, oregano, lagerblad, fond av nöt, rosmarin, purjolök. Vi hade 500g köttfärs till en burk(står inte på burken hur mycket köttfärs man ska ha). Vet inte om vi hade för mycket köttfärs men 500g är ju lagom till 4 pers så det var det vi tog. Smaken då? Lite klen kan jag tycka. Men som bas när man vill att det ska gå fort med middagen tycker jag absolut den passar. Man kan ju krydda på lite extra själv.
Vi hade shirataki nudlar, riven ost och broccoli till. Nästa gång tänker jag ha i mer kryddor och creme fraiche. Basen är inte så fet så jag stod mig inte så länge på detta. Skulle kanske haft mer ost till:)
torsdag 3 oktober 2013
Kanelbullebollar till Kanelbullens dag
Imorgon är det kanelbullens dag. Jag har gjort en nyttigare variant av denna goda bulle. Jag har sötat med lite honung men vill man så kan man byta den mot sukrin. Vi kommer bli bjudna på kanelbullar på jobbet imorgon. Jag kommer ha med mig dessa och bjuda på. Undra hur många som vågar smaka;)
Kanelbullebollar
ca 20 st
3 dl mandelmjöl
1+1 dl kokosflingor
100 g smör
1/2 tsk kardemummakärnor(nystötta)
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk flytande honung
1 msk kanel
Blanda alla ingredienser utom 1 dl kokosflingor till en smet/deg. Forma lagom stora bollar och rulla i kokosflingor. Låt stå kallt ca 30 min innan servering.
Etiketter:
bakverk,
kanel,
kanelbullar,
kanelbullens dag,
recept
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)