I fredags kom Marko hem med lite av skogen guld, kantareller:) Jag älskar verkligen kantareller! Och de ska vara egenplockade, inget fusk och köpa;) Igår gjorde jag varma kantarellmackor av dem, mums!
Varma Kantarellmackor
6 mackor
Stuvning
1/2 liter kantareller
2,5 dl grädde
1 gul lök
1 1/2 msk tamarisoja
1-2 msk philadelphiaost
salt & grovmalen sv.peppar
smör
Lägg svampen i torr panna och salta lätt. Stek dem så vätskan försvinner. I med en stor klick smör och hackad lök. Fräs nån minut och häll på grädde och färskosten. Låt puttra på svag värme tills den tjocknat, ca 25-30 min.
Gör undertiden brödet. Blande 5 ägg, 1 dl pofiber,1 dl kruskakli, 1 dl mandelmjöl, 1 msk fiberhusk och en nypa salt. Bre ut tunt på plåt med papper. Grädda i 175 grader(varmluft) i ca 10 min. Låt svalna något och skär i bitar. Jag fick ut 6 st lagom stora bitar.
Lägg ostskivor så de täcker brödbitarna. På med stuvningen och toppa med ost. Gratinera tills osten fått lagom fin färg. Ät och njut!