Igår gjorde jag en sån god kycklingsallad. Den godaste jag ätit faktiskt:) Köp gärna västerbottenosten i bit och riv själv så slipper du massa skit som de blandar i för att det inte ska klumpa sig. Marinaden räcker till 4 kycklingfiléer så gör i ordning 4 st så har du 2 st till senare tillfälle.
Kycklingsallad m västerbottenost & fetaostkräm
2 port
2 st kycklingfiléer
1 påse sallad(medelhavsmix)
1 pkt bacon
1 dl riven västerbottenost
4 st körsbärstomater
några skivor gurka
1 st avocado
färsk persilja
Marinad
2 msk tamarisoja
3 msk rapsolja
1/2 msk rosmarin
salt & sv.peppar
Fetaostkräm
100g fetaost
2-3 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
sv.peppar
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg den och kycklingen i en påse. Låt stå nån timme och gotta sig. Sätt ugnen på 200 grader(varmluft) och stek kycklingen i ca 20 min. Stek under tiden klippt bacon knaprigt i panna. Mixa ingredienserna till fetaostkrämen men inte helt slät, låt gärna det vara lite bitar kvar av fetaosten. Lägg upp alla ingredienserna till salladen på 2 tallrikar och servera med fetaostkrämen.
Mums, det såg jättegott ut! Västerbottenost är ju så gott.
SvaraRadera