Sidor

fredag 9 augusti 2013

Frukostbröd m Västerbottenost


Nu var det längesen jag bakade bröd. Jag har inte haft någon baklust överhuvudtaget den senaste tiden. När jag vaknade imorse kände jag en sån baklust och nästan flög upp ur sängen;). Jag hade västerbottenost kvar sen kycklingsalladen så den fick ingå i frukostbröden. Resultatet? Kanongoda bröd!:). Kruskaklin gör att bröden påminner lite om grahamsbullar faktiskt.


Frukostbröd m Västerbottenost
ca 8 st

5 ägg
2 dl mandelmjöl
3 dl riven västerbottenost
1 dl kruskakli
1 msk fiberhusk
en nypa salt

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Knäck i äggen och blanda till en smet. Låt svälla 5-10 min. Klicka ut 8 högar och forma till bollar och platta till dem lite. Grädda i ugnen på 180 grader(varmluft) i ca 15 min.

5 kommentarer:

  1. Mmm...ser gott ut!! Och enkelt att göra. Detta måste jag testa någon dag :)

    SvaraRadera
  2. Västerbottenost är så gott i bröd! Kul att du hittade ett baksug :)

    SvaraRadera
  3. Låter jättegott! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Det verkar som ett bra recept med inte allt för många ingredienser :)) Det ska provas nån dag!!

    Kram.

    SvaraRadera
  5. Mumsigt! Ibland blir man bara så sugen på att baka (i alla fall jag... haha). Det ser jättegott ut och Västerbottensost är jättegott att ha i bröd tycker jag, ger väldigt god smak.

    SvaraRadera