Sidor

måndag 31 mars 2014

Blomkålspizza, LCHF pizza

Blomkålspizza har jag funderat på att testa länge. Men det har liksom inte blivit av. Igår tog jag i alla fall tag i saken och testade. Och god så gott det var! Jag lurade i bonusdottern en bit också:) Hon är inte så förtjust i blomkål och blev väldigt förvånad att det var det i botten. Hon tyckte inte det smakade blomkål alls så har du inte testat för att du inte gillar blomkål så testa denna botten:)


Blomkålspizza(botten)
3-4 port

1 rivet blomkålshuvud
1 påse riven parmesanost(ca 1 ½ dl)
2 ägg
1 msk oregano
1 tsk fiberhusk
salt

Blanda ingredienserna och tryck ut på plåt med papper. Grädda i ugnen på 175 grader ca 10-15 min. Ta ut plåten och lägg på din favoritfyllning. Jag hade tomatpuré, parmaskinka, salami, rödlök, mozzarella, riven pizzaost och oregano. Grädda tills osten smält och fått lite färg.


Nästa gång kommer jag använda en djup plåt. Insåg mitt misstag när fyllningen kom på. Det smälte över lite så det blev en ugnsrengöring efter pizzan;)

söndag 30 mars 2014

Matsedel vecka 14

Här kommer matsedeln för v14. 

Tisdag: Kebabsallad m pappa
Torsdag: Sallad från Kajen´s
Fredag: Taco

lördag 29 mars 2014

Intervaller & Grillning


Idag är det den varmaste dagen hittills i år. Runt 15 grader och strålande sol. Och vad passar bättre en sån här dag än intervaller?! Jag, Marko och Alexander åkte ut till björnön(som typ alla andra Västeråsare) idag för ett pass. Det blev 10 min jogg som uppvärmning. Sen körde jag 1 min intervaller x6 med 1 min vila emellan varje intervall. Vilade 2 min och körde sen 30s intervaller x6 med 30s vila emellan varje intervall. Du ska springa i ett tempo som du klarar av att springa i alla intervaller. Men du ska springa i ett tempo som högre än ditt normala tempo. Och i 30s intervallerna ska tempot vara högre än 1 min intervallerna. 


Det blev även grillpremiär idag! Årets första grillning smakar extra gott tycker jag. När jag kollar instagram så är vi inte ensamma om att grilla idag:)


Det blev grillat kött, korv, champinjoner fyllda med skinkost och lindade med bacon, squash och majs. Till det oliver och rosébea. Så gott!

torsdag 27 mars 2014

Tabatadag


Tänk att det redan är fredag imorgon. Veckorna går så snabbt tycker jag. Men det är ju bra att man känner så då kommer ju sommaren snart vara här:). Idag blev det ett pass hemma med tabataintervaller. Jag älskar tabata:) 20s arbete och 10s vila x8=1 intervall. Det finns bra appar att ladda ner till mobilen som håller koll på tiden åt dig. 


Jag fick flera nya bra övningar med mig hem ifrån Blogger Boot Camp och 3 av dem(sidoutfall, utfall m indianhopp och korsade utfall) fick ingå i dagens pass. Såhär såg passet ut:

Hopprep
Armhävningar
Sidoutfall
En armsrodd m kettlebell
Utfall med indianhopp på ett ben
Omvända flyes
Korsade utfall
Axeldrag m kettlebell

20 sekunder arbete och 10 sekunder vila x8/övning. Vilade 30 sekunder mellan varje tabataintervall.


Efter passet fyllde jag på med kyckling, sallad och currysås. Gott!

tisdag 25 mars 2014

Våffeldagen

Ingen har väl missat att det är våffeldagen idag? Har ni ätit några våfflor? Jag frågade några kollegor om de skulle äta våfflor idag och fick lite blandade svar. Nån sa att det skulle det. En annan nej, har inga barn hemma eller nej har inte köpt någon mix!? Det där med mix har jag svårt för. Varför inte göra egen smet? Det tar ingen lång tid och den blir utan en massa tillsatser. Men alla får göra sina egna val och jag dömer ingen för att de köper en mix. Jag gjorde det själv förut. Men nu gör jag bara egen smet. Som är glutenfri såklart;) Våfflorna blir minst lika goda som vanliga men får inte samma höjd utan blir mer platta.


Dagens våffelsmet blev en stor sats som ger runt 30 st våfflor! Har man 2 växande, tränande tonåringar hemma så går det åt en del:) Men det går bra att halvera receptet om man inte vill ha så många.

Våfflor
ca 30 st

12 ägg
6 dl grädde
3 dl gammaldags mjölk el bubbelvatten
100g smält smör
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljpulver
4 msk fiberhusk

Vispa ihop alla ingredienser till en smet. Använd gärna elvisp. Låt svälla 10 min. Grädda som vanligt. Vi åt dem med vispad grädde och barabär hallon från Finnerödja. Måns gillar inte det så han fick lättsockrad jordgubbssylt, man kan inte få allt;)



Måns gillade våfflorna och åt 3 stycken. 




söndag 23 mars 2014

Matsedel vecka 13

Ja men då var det dags igen för veckans matsedel. Tycker det fungerar riktigt bra med det så jag fortsätter. Det här kommer vi äta i veckan som kommer:

Måndag: Köttfärssoppa m ostchips
Tisdag: Våfflor
Onsdag: Lax m broccolimos och romsås
Torsdag: Kyckling, sallad & currysås
Fredag: Pizza

lördag 22 mars 2014

Backintervaller


Idag har det varit kanonväder, sol och runt 10 plusgrader. Så härligt att våren äntligen är här. Man blev ju lite orolig när man vaknade för några dagar sedan och det var vitt ute. Men som tur försvann det fort:). Dagens träning blev backintervaller. Värmde upp med 10 min löpning och några löpskolningsövningar. 


12 vändor i denna backe blev det.


Hittade några blåsippor när jag var ute också.




torsdag 20 mars 2014

Sås med soltorkade tomater & vitlök

Denna sås hade vi till kycklingen igår och den passar lika bra till kött. Få ingredienser och går snabbt att röra ihop. 


Sås med soltorkade tomater & vitlök
4-6 port

3 dl créme fraiche
1½ msk röd pesto eller soltorkade tomater creme
2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar

Blanda allt och ställ kallt till servering.

onsdag 19 mars 2014

Fylld Kycklingfilé

Fylld kycklingfilé har jag funderat på länge att jag ska göra och idag tog jag tag i saken:) Riktigt gott och det kändes så lyxigt att äta lite "finare mat" såhär mitt i veckan.


Fylld Kycklingfilé
4 port

4 kycklingfiléer
200 g färskost(naturell)
1 påse tomat & mozzarellamix
1 skivad mozzarellaost
8 skivor parmaskinka
salt & peppar

Blanda färskost och kryddmixen. Skär kycklingfilén på långsidan som om du skulle dela den men skär den inte helt igenom. Vik upp filén så insidan är överst. Salta & peppra. Lägg en mozzarellaskiva och en klick färskost på varje filé och vik ihop dem. Linda skinkan runt filén och lägg dem i smörad form. Tillaga i ugn på 175 grader(varmluft) ca 25 min. Servera sallad och en god sås till.


Denna mixen använde jag till kycklingen. 


De senaste ca 10 åren har jag aldrig köpt sås på påse då de innehåller massa konstigheter. Men denna är faktiskt "ren" så den blir det ibland. Perfekt när man är lite lat och vill att maten ska gå fort:) Perfekt att dippa grönsaker i också!



tisdag 18 mars 2014

Blogger Boot Camp 2014

I lördags var det alltså dags för årets upplaga av Blogger Boot Camp. Förra året var första gången jag var med och jag har längtat till denna gång ända sen dess. Det är så sjukt roligt! Jag älskar allt! Arrangörerna, passen, föreläsningarna, instruktörerna, deltagarna, sponsorerna, allt!:)


Syrran och jag väntar på att allt ska börja.


Första passet var: förbättra din löpteknik med Malin Ewerlöf Krepp och Holistic(utomhus). Kanonpass och jag gillar Malin jättemycket.

Bilden lånad av uppochhoppa.se och träningsevent.se

Pass 2 var en intressant föreläsning: Träna smartare, inte hårdare med Jakob Richloow


Pass 3 var grymt jobbiga och roliga Walking bad med Lovisa. Träningsvärk är bara förnamnet, jag kunde knappt gå i söndags och måndags:)


Till lunch blev det god sallad.


Pass 4 var KettleWorX, ett gruppträningspass med kettlebells

Bilden lånad av uppochhoppa.se och träningsevent.se

Pass 5 var meditation - kropp, sinne, energi och medvetande. Riktigt intressant och något jag kommer försöka utföra regelbundet.

Bilden lånad av uppochhoppa.se och träningsevent.se

Pass 6 var Flow and Grace med underbara Jessica Clarén



Vi fick en välfylld goodiebag också:) Stort tack till Sodastream, Holistic, Safe Education, Casall, GainomaxDalblads, Superfruit och Fazer 


Bilden lånad av uppochhoppa.se och träningsevent.se

söndag 16 mars 2014

Matsedel v12

Matsedeln för vecka 12 kommer här:

Måndag: Köttfärssås med shirataki nudlar
Tisdag: Parmesanlax
Onsdag: Fylld kyckling, sallad och sås
Torsdag: Torsk & äggsås
Fredag: Stekt fläskfilé, sås, ugnsrostade rotfrukter & grönsaker

Vilken helg!

Alltså gud vilken härlig helg vi har haft! I fredags åkte jag, syrran och min goa kollega och vän Annika till Stockholm för att vara med på Blogger Boot Camp som var i lördags. Fredagen hade vi bara shopping på schemat. Det blev en helg med massa prat, skratt, träning, shopping, god mat, inspiration m.m. En kanonhelg med andra ord:) Nedan följer lite bilder från fredagen. Ni kommer såklart få veta allt om Blogger Boot Camp också, men det blir i ett annat inlägg;)


Syrran och jag väntar på Annika och tåget:)


Precis checkat in. 


Vi firade in vår tjejhelg med ett glas bubbel till lunchen. 


Syrran instagrammar:)


Goa, fina Annika.


Vi åt en kanongod räksallad på ett café i Sturegallerian innan vi satte igång med shoppingen. 


Vi passade såklart på att besöka LCHFklubbens butik när vi var där.





fredag 14 mars 2014

Shopping fredag!

Idag sticker jag syrran och min kollega och vän Annika till Stockholm. Det blir en heldags shopping idag och imorgon är det blogger boot camp, som vi har längtat:) Förra året var det så otroligt kul och jag är helt säker på att det kommer vara minst lika roligt i år. Det blir en helg med mycket inspiration, träningsglädje, gemenskap och nya kontakter. Ses vi där?!
Ni kan följa min helg på instagram @rosachoklad


Bild från förra året, boxningspass med Helena Falk:)

måndag 10 mars 2014

Matsedel v11

Här kommer matsedeln för vecka 11. Jag åker på Blogger Boot Camp på fredag så matsedeln är bara mån-tors denna vecka.

Måndag: Kebabsallad m pappa
Onsdag: Hamburgare
Torsdag: Tonfiskröra

onsdag 5 mars 2014

Panerad Rödspätta m Remouladås

Idag har jag varit ledig, så skönt! Började med sovmorgon och långfrukost. Sen bar det iväg ner till stan för lite shopping. Hittade lite fint till Måns och lite till mig. Jag avslutade shoppingturen med aromamassage. En toppen dag med andra ord:) Till middag idag blev det panerad rödspätta med remouladsås och blomkålsmos. Jag panerade rödspättan med mandelmjöl och riven parmesanost, kanongott!:)


Panerad rödspätta
4 port

400g rödspättafiléer
1 ägg
2 dl mandelmjöl
1 påse riven parmesanost
salt & peppar

Vispa ägget lätt i en skål och blanda mandelmjöl och parmesan på en tallrik. Vänd filéerna i ägget och sen mandelmjöl/parmesan. Stek i smör.


Remouladsås

3 dl créme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl hackad gurka
1 dl syltlök(delade)
1½ tsk curry
1 krm gurkmeja
salt & peppar

Blanda allt och ställ kallt till servering.





måndag 3 mars 2014

Måndag

Då var det måndag igen. Helgen har bestått av tjejkväll med bubbelprovning och dans inpå småtimmarna i fredags, film och slappardag i lördags och jobb igår. Började känna mig lite krasslig igår och när jag kom hem från jobbet hade jag lite feber. Så jag kröp ner i sängen vid 15.30 och låg och läste bok tills det var dags att sova vid 23. Så skönt och jag var mycket piggare idag så jag jobbade. Vilar från träningen idag och imorgon och hoppas att jag är helt pigg på onsdag.


Idag blev det kinafärs med smörstekt vitkål till middag, så gott!



söndag 2 mars 2014

Matsedel v10

Då var det dags för matsedeln för vecka 10.

Måndag: Kinafärs m smörstekt vitkål
Tisdag: Kyckling i grönpepparsås, stekt blomkålsris
Onsdag: Panerad rödspätta m remouladsås
Torsdag: Köttbullar, broccolimos och gräddsås
Fredag: Bordsgrill