söndag 3 juni 2012

Solrosbröd LCHF


Det här brödet är så gott! Det smakar verkligen "riktigt" bröd. Högsta betyg från alla i familjen utom Måns. Han är svår när det gäller lchf bröd. Har försökt att hitta ett som han verkligen gillar med det är inte lätt:). Men jag fortsätter exprimentera. Just detta bröd hittade jag inne hos Åse. La till lite brödkryddor bara.



Solrosbröd
ca 12 skivor

1 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk brödkryddor

Rosta solroskärnor i het torr panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i mixer. Vispa äggen pösiga och blanda övriga ingredienser. Blanda sedan ner dem i äggen och låt stå en stund. Häll i en brödform klädd med bakplåtspapper. Toppa med solroskärnor. Grädda i ugnen i ca 20-25 min på 175 grader(varmluft).

3 kommentarer:

  1. Mmm supergott recept denna också, tack så mycket för den med :) Gillar din sida MYCKET :)

    SvaraRadera
  2. Bästa LCHF-brödet som jag bakat.. Tack för receptet! //Aim

    SvaraRadera
  3. Oh, det här låter som ett spännande bröd!
    :)

    SvaraRadera