Jag älskar vitkål i alla former och igår testade jag att göra gratäng med den och gud så gott det blev.
Vitkålsgratäng m Bacon
6 port
½ vitkålshuvud i strimlor
1 hackad gul lök
10 cm purjolök i strimlor
2 pressade vitlöksklyftor
2 pkt bacon
4 dl grädde
100 g färskost
2 msk tamarisoja
1 tsk sambal oelek
svartpeppar
3 dl riven ost
smör att steka i
Stek vitkål i smör så den blir lite mjuk, ca 10 min. Lägg över i en smord ugnsform. Stek lök, purjo, vitlök och bacon några minuter. Häll över grädde och färskosten. Krydda med soja, sambal och svartpeppar.Låt puttra några minuter och blanda sedan ner det i formen med vitkålen. Fördela den rivna osten över och gratinera tills det fått fin färg, ca 25-30 min på 200°c(varmluft). Låt gratängen stå några minuter innan servering.
Mmm...gott och smidigt med gratäng!
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram kram
//Lana