Sverigekaka var något som min mamma bakade mycket när jag var liten. Jag tyckte det var så gott! Ljummen sverigekaka med vaniljglass eller grädde var lyx:). Igår testade jag att göra en lchf variant på sverigekakan och den blev klart godkänd. Övriga i familjen tyckte den blev jättegod:)
Sverigekaka
5 ägg
1.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
100g smält smör
2 dl grädde
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1/2 citron(saften)
1.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
100g smält smör
2 dl grädde
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1/2 citron(saften)
Fyllning
koka ingredienserna i 2 min
125g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl vatten
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader(varmluft). Vispa ägg, sukrin och stevia. Blanda i smör, grädde och citronsaft. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i äggsmeten så det precis blandar sig. Häll smeten i smord form. Grädda i ca 20 min. Låt svalna något.
Dela kakan i två delar och dränk in bottnarna med fyllningen. Lägg ihop kakan och sikta över sukrin-flor. Servera gärna ljummen med vaniljkräm eller grädde.
Ser väldigt smarrigt ut!
SvaraRaderaVarför använder du både sukrin och stevia. Räcker det inte med stevia?
RaderaStevian har en bismak som jag upplever försvinner om jag blandar med sukrin. Men det är en smaksak. Testa med endast stevia och se hur du upplever det.
Radera