Här kommer mitt recept på lchf-semlor! Jag utgick ifrån Marianns recept men gjorde lite ändringar. Locket tryckte jag ut med hjärtan-mått:). Mina semlor fick en smak av kanel i mandelmassan.
4 stora eller 8 små
50g smält smör
4 ägg
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk nystött kardemumma
Mandelmassa
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 msk kanel
4 msk grädde
Vispad grädde till topping
Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädde och smöret. Blanda övriga ingredienser och rör ner i smeten. Låt svälla 5 min. Forma runda bullar(fukta händerna m kallvatten så går det lättare). Grädda i ca 12 min i 175 grader(varmluft). Låt svalna helt.
Blanda alla ingredienser till mandelmassan. Skär av toppen på bullarna och gröp ur lite inkråm. Blanda det med mandelmassan och fördela i groparna. Spritsa grädde uppepå och lägg på locket. Sikta sukrin-flor över.
Väldigt snygga! Nästan snyggare än Mariannes faktiskt :-)
SvaraRaderaTack!:-)
RaderaMumsigt! Vilken rolig idé att ta ut hjärtformade lock. :-)
SvaraRaderaSå söta! Jag har inte fått tummen ur å provat lchf-semlor än, de ser goda ut!=)
SvaraRadera