måndag 15 augusti 2011

Rättikagratäng

Rättikagratäng är så otroligt gott! Det smakar som potatisgratäng fast lite annorlunda konsistens än den mjöliga potatisen. Alla barnen åt och tyckte inte det var så stor skillnad, tummen upp! T.o.m Måns som är lite svår med kladdiga maträtter åt. Aldrig mer potatisgratäng för min del iaf:)



Rättikagratäng
4-6pers

600g rättika
4 dl grädde
10 cm strimlad purjo
4 st vitlöksklyftor
5 dl riven ost
salt & peppar
smör

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva rättikan i ca 0,5cm skivor. Blanda alla ingredienser förutom osten i en kastrull och koka i 15-20 min. Häll över i smord ugnsform och strö över osten. Gratinera i ca 20 min.



1 kommentar:

  1. Sv: Jag har inte läst Coltings bok, men jag har plöjt Pilons "Eat Stop Eat" två gånger, otroligt intressant läsning! Ska leta upp Coltings bok på biblioteket i veckan, har tänkt läsa den flera veckor nu, men kommer aldrig till skott.

    SvaraRadera