Vi lyxade till det lite i helgen med oxfilé, ugnsrostade grönsaker och god sås. Till det en glas rödvin. Så gott!
Pepparoxfilé m gräddsås
4 pers
800g oxfilé
3 msk grönpeppar
smör att steka i
Sås
5 dl vispgrädde
1-2 msk soja
1 msk tamarisoja
1 msk krossad grönpeppar
2 tsk dijonsenap
Gör så här:
2 tsk dijonsenap
Gör så här:
Skiva oxfilén, mortla grönpeppar och lägg på en tallrik. Vänd filéskivorna i peppar och stek i stekpanna. Lägg över i annan form. Häll i ingr till såsen i stekpannan och låt puttra tills såsen tjocknat lite, ca 15-20 min.
Ugnrostade grönsaker
1 st färsk broccoli
1 röd paprika
2 st rödlök
10 cm purjo
3 st tomater
1 zuccini
3 klyftor vitlök
1 dl olivolja
flingsalt
Skär grönsakerna i bitar, krossa vitlöken. Blanda allt i en smord ugnsform. Rosta i ugnen på 225 grader ca 25 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar