Sidor

onsdag 9 februari 2011

Oxfilé med ugnsrostade grönsaker

Vi lyxade till det lite i helgen med oxfilé, ugnsrostade grönsaker och god sås. Till det en glas rödvin. Så gott! 



Pepparoxfilé m gräddsås
4 pers

800g oxfilé
3 msk grönpeppar
smör att steka i

Sås
5 dl vispgrädde
1-2 msk soja
1 msk tamarisoja
1 msk krossad grönpeppar
2 tsk dijonsenap

Gör så här:
Skiva oxfilén, mortla grönpeppar och lägg på en tallrik. Vänd filéskivorna i peppar och stek i stekpanna. Lägg över i annan form. Häll i ingr till såsen i stekpannan och låt puttra tills såsen tjocknat lite, ca 15-20 min.



Ugnrostade grönsaker

1 st färsk broccoli
1 röd paprika
2 st rödlök
10 cm purjo
3 st tomater
1 zuccini
3 klyftor vitlök
1 dl olivolja
flingsalt

Skär grönsakerna i bitar, krossa vitlöken. Blanda allt i en smord ugnsform. Rosta i ugnen på 225 grader ca 25 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar