torsdag 17 maj 2012

Kanelbullemuffins LCHF


För er som saknar kanelbullar kommer här ett gott alternativ! Perfekt att ta med till stranden, picknicken i sommar.


Kanelbullemuffins
12-15 st

Muffins
5 ägg
1.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
100g smält smör
2 dl grädde
2/3 krm fransk stevia
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor

Fyllning
50g smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kanel
1/2 krm fransk stevia

Sätt ugnen på 175 grader(varmluft). Börja med fyllningen. Smält smöret i en kastrull och blanda ner övriga ingredienser. Vispa ägg och stevia pösigt. Blanda i smör och grädde. Blanda de torra ingredienserna(mortla kardemumman innan) och vispa ner det i äggsmeten så det precis blandar sig. Fördela i muffinsformar och gör ett hål som du fyller med fyllningen. Grädda i ugnen 10-12 min.

10 kommentarer:

  1. Vilken härlig och inspirerade blogg du har :-)
    Kommer prova en hel del av recepten du lagt ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vad roligt att du gillar bloggen:)

      Radera
  2. Dessa var dupergoda. Tack!!

    SvaraRadera
  3. Vilken fin blogg du har!
    Skall prova att göra din glass idag hade jag tänkt men har dock en fråga angående detta recept, vad är skillnaden på fransk stevia och den man ex köper på ica?

    mvh sarah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den franska stevian är "ren" stevia. Jag antar att du menar ICA´s stevia strö och den innehåller sukrin(erythritol) och stevia, men det är så lite stevia i den så du bör räkna den som sukrin. Tycker det är lite vilseledande att kalla den stevia strö faktiskt. Det är många som tror att det bara är stevia.

      Radera
    2. Aldrig sett fransk. Var hittar jag det någonstans?

      Radera
  4. Dom blev mycket goda, tack för receptet! :)

    SvaraRadera