Det här är en rätt som passar utmärkt till bufféer som till påsk, midsommar, student m.m. Fläskfilén får ligga i en marinad med citron, rosmarin, olivolja och vitlök över natten så den blir riktigt smaskig. Som huvudrätt räcker receptet till 6-8 port och som buffé 10-12 port.
Marinerad fläskfilé
2 fläskfiléer
1 msk balsamvinäger
2 tsk rosmarin
salt & peppar
smör
Marinad
1 ½ dl olivolja
1 eko citron(skalet och saften)
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk rosmarin
salt
Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Lägg på plåt m papper och pensla med vinäger. Klappa in rosmarinen runt om. Stick i en stektermometer på tjockaste stället och ugnsstek tills innetemperaturen är 70 grader. Låt köttet svalna.
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg den och köttet i plastpåse minst 6 timmar, gärna över natten. Vänd på påsen ibland. Skär upp i bitar och lägg på fat. Dekorera gärna med citronskal och/eller färsk rosmarin.
Vi åt detta i lördags med sallad och bea.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar