torsdag 11 december 2014

Ugnsrostade rot- och grönsaker med fetaost & oliver

 Den här rätten har vi gjort många gånger nu och den är så god. Passar utmärkt till kött, kyckling eller grilloumi/halloumi. 


6-8 port

2-3 st sötpotatisar
1-2 st morötter
2 st paprikor(gärna olika färg)
1 st palsternacka
2 st röd lök
2 st vitlöksklyftor
1-2 dl kalamataoliver
150 g fetaost
1-2 tsk timjan
salt
smör

Sätt ugnen på 175°C. Skär sötpotatis, morötter, paprika och palsternacka i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Pressa över vitlöken och krydda med timjan och salt. Klicka över smör och ställ in i ugnen i 30-45 min. Blanda om med jämna mellanrum. När halva tiden har gått så tillsätter du oliver och rödlöken skuren i klyftor. Smula över fetaosten direkt när du tagit ut formen ur ugnen och servera. 


Färdig att äta.


Vi hade grilloumi, aioli och bea till igår. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar