Saffran är ju bara så gott, både i matlagning och bakverk. För några dagar sedan gjorde jag små saffranskakor som passar utmärkt som nyttigare alternativ till t.ex lussekatter/bullar. Förvaras i kyl. Tips! Frys in kakorna och ta fram så många som behövs till fikat. Blir som nybakat om de värms lite i mikron.
Små Saffranskakor
ca 20 st
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
2 msk smör(ev osaltat)
1 pkt saffran
1 msk flytande honung(eller 2-3 msk sötströ)
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 tsk bakpulver
Smält smöret och ha i saffran. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan ägg, smör & saffranblandningen och honung. Arbeta ihop till en deg. Rulla små bollar som du sedan plattar till lite. Grädda i 175 grader(varmluft) ca 8 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar