lördag 20 april 2013

Kreolsk Gryta i solen


Idag åt vi lunchen på balkongen för första gången i år. Vi lever på balkongen hela sommaren och nu känner man att det får ta och bli varmt på riktigt snart. Jag gjorde en variant av kreolsk gryta till lunchen och till efterrätt blev det melon. Så gott!


Kreolsk Gryta
4-6 port

500-600g fläskfilé
3 kryddiga korvar
1 paprika
1 dl syltlök
1/2 dl cornichoner
1/2-1 msk mejram
1 msk röd pesto
3 dl grädde
5 dl creme fraiche
salt & vitpeppar
smör

Skiva korven i slantar och stek i smör i en gryta. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner det i grytan. Krydda med salt och vitpeppar. Skär paprikan och cornichoner i bitar. Tillsätt dem och övriga ingredienser och låt puttra i 15 min. Servera t.ex kokt broccoli till.



Måns trivs på balkongen han med:)


Melon till efterrätt svalkade gott.



2 kommentarer:

  1. Mmm...gott, gott! Längesen jag gjorde sådan gryta! :)
    Härligt med vårvärme och kunna sitta ute! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt att äta ute. Helgens väder var helt underbart, hoppas att det snart kommer tillbaka... just nu blåser det som bara den ute. :-)

    SvaraRadera