Denna påsk kommer det bli lite nyttigare godis i äggen. Första godiset är nu gjort och det blev en variant av snickers. Jag utgick ifrån Monique´s recept men har gjort lite ändringar. Det blev mycket gott med chokladtryffeln jag hade uppepå!
LCHF Snickers
ca 20 bitar
100g mörk choklad(jag tog 90%)
2 dl jordnötssmör, ekologisk
1/2 dl grädde
2 dl saltade grovhackade nötter
1 krm vaniljarom el 1 tsk vaniljpulver(kan uteslutas)
Tryffel
100g mörk choklad( jag tog Lindt madagaskar)
1/2 dl grädde
Smält chokladen över vattenbad. Täck en mindre form med bakplåtspapper och häll i chokladen. Bre ut chokladen lite så det blir ca 20x15 cm. Ställ kallt så det stelnar. Värm jordnötssmör, grädde och vanilj i en kastrull på svag värme. Häll i nötterna och blanda ihop. Bre ut smeten på de stelnade chokladen. Tryffel: koka upp grädden och ta den från plattan. Smält chokladen i grädden och bre det över jordnötssmeten. Låt stelna i kylen. Skär i små rutor, ca 2x2cm. Förvara i kylen.
Jag använde dessa nötter i mina snickers.
Jag får nog också ta och göra lchf snickers till påsk. Dom blev väldigt lyckade sist jag gjorde dom :)
SvaraRaderaTack för receptet, har precis handlat ingredienserna, och ser fram emot resultatet. Tror dock att jag gör mina bitar något större, 2x2 cm är verkligen pyttesmå bitar.
SvaraRaderaHa det bra!