torsdag 3 november 2011

Knäckebröd LCHF

Testade att göra knäckebröd idag och det blev så goda! Farligt goda. Man kan knappt sluta äta dem:) Servera dem med smör/bregott och ost, mums!



Knäckebröd
1 plåt

2dl linfrö
2,5 dl valfria övriga frön(jag tog solrosfrö, pumpakärnor och sesamfrö)
2 dl vatten
1/2 tsk salt

Blanda allt i en skål och låt stå i ca 15 min. Bre ut smeten på en plåt med papper. Torka i ugnen på 150 grader(varmluft) i 50-60 min. Låt svalna och bryt sedan i lagom stora bitar.

9 kommentarer:

  1. Har provat baka detta knäckebröd. Men jag undrar vad du har för bindemedel i smeten,det blev bara smulor när jag bryter det,går knappast att bre bregott på utan att det går sönder

    SvaraRadera
  2. Gunmari: Jag använder inget bindemedel utan linfröna bildar en gele som håller ihop knäcket. Men man får vara lite försiktig när man bryter det i bitar och brer det. Jag låter bregottet stå framme en stund så det blir mjukt. Då går det lättare./Therese

    SvaraRadera
  3. jag bakade detta en gång och gjorde små skär i de innan med en kniv, men inte rätt igenom, så går det jätte lätt att skära ev. bryta när det är färdiggräddad! Finns ju som sagt risk att det brister om man bryter det :D

    SvaraRadera
  4. 15 min låter lite, jag brukar låta det binda över natten

    SvaraRadera
  5. Obs! Linfrön kan vara giftigt så ät med måtta! (max 2 msk linfrön om dan)

    SvaraRadera
  6. Ser jättegott ut! Ska testa!

    SvaraRadera
  7. Det är blåsyran i linfröna som gör att man inte bör äta mer än 2 msk/dag. Jag blandar med psylliumfrön som gelear sig precis lika bra, om inte bättre. Psylliumfrön smakar likadant som linfrön men är mindre i storlek. Finns att köpa på de flesta ställen där linfrön säljes.

    /Malin

    SvaraRadera
  8. Man kan ta i 1 msk Fiberhusk så smular det inte lika mycket

    SvaraRadera
  9. Triggas av dessa..tyvärr...så jag äter upp allihop på ett par dar...så de får jag låta bli att baka

    SvaraRadera