Alltså skit vad goda smörgåsar jag gjorde ikväll! Ni vet sånadär runda mjuka pepparkakor som mormor alltid har hemma. Såna gjorde jag! Jag åt tre stycken till kvällsmat med mycket bregott och ost på:). Här kommer receptet för ni bara måste prova dem!
Smörgåspepparkakor
8 st
50 g mjukt smör
2 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 ägg
4 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pepparkakskrydda
1/2 tsk bikarbonat
Vispa smör och sötning pösigt. Tillsätt ägget och vispa. Blanda övriga ingredienser och vispa ner det i smeten. Dela degen i 8 bitar och forma bollar som läggs på plåt med papper och plattas till något. Grädda i ugnen 10 min på 175 grader(varmluft).
Åh, de mjuka pepparkakorna kommer jag ihåg. Måste vara många, många år sedan jag åt det sist.
SvaraRaderaSka prova dessa nu, sonen är baksugen men han ska göra chokladsnittar.
SvaraRaderaTrevlig helg önskar jag dig.
Eva
Hej! Tack för en bra blogg. Läser varje dag. Prövade dessa pepparkakor gott och man blir mätt. Ingen trigger vilket är bra. Tänkte höra med dig. Får jag låna din..Jag äter LCHF och mår bra..! MVH ANNA ViktigaAnna
SvaraRaderaGoda! Och mättande! Sitter bara och önskar att jag hade ädelost hemma.. Hälsningar Linda.
SvaraRaderaTack för en inspirerande blogg! Bakade dessa och blev en favorit direkt, bra till glögg och snabba att göra. Mums!!!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaDe verkar jättegoda! Får jag fråga dig vilken sorts stevia du använder och varför det inte räcker med sukrin? Jag är nybörjare på det här med LCHF bakning.
Trevlig blogg du har!
Jag använder den franska stevian. Länk till den jag har hitar du i fliken "LCHF Bakning" högst upp. Du kan testa att ta bara sukrin. Jag gillar inte den kalla smaken som den har och den försvinner när man blandar med stevia. Men alla känner inte av den. Kul att du gillar min blogg!
RaderaHej en nybörjare som älskar skånska pipparkagor ;) Men måste man ha sötningsmedel i?
SvaraRaderaTack för att du delar med dig!
Lotta
Testa utan sötning du. Man väljer själv om man vill söta eller inte. Har inte testat själv än men ska:)
RaderaTack, tänkte mest på om det hade betydelse för själva bakningens resultat dvs inte så mkt sötsmaken ;) Tycker nästan att allt är sött nu för tiden. Önskar dig en fet dag ;)
Radera