Något som många frågar mig är vad jag bakar med för mjöl nu när jag äter lchf. Jag brukar variera mig med två olika sorters mjöl, ett nötmjöl och ett frömjöl. Passar på att göra en stor sats mjöl när jag ändå är igång. Mjölet förvarar jag i burk i kylen.
Nötmjöl ca 1 liter
200g sötmandel
200g hasselnötter
2 dl cashewnötter
2 dl kokosflingor
Frömjöl ca 1 liter
2 dl sötmandel
1dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl kokosflingor
Mixa till mjöl i matberedaren.
Nu har ni 2 olika mjölsorter att exprimentera med. Tänk på att nötmjölet innehåller mer kolhydrater än frömjölet. Blanda görna båda sorterna för att få flera varianter på mjöl! Idag blev det pannkaka på nötmjöl. Mumsigt! Receptet får ni imorgon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar