söndag 25 november 2012

Fläskfilé m smak av Vitlök & Ingefära

 
Lördagens middag blev denna goda fläskfilé. Serverades med gönsaker och aioli, mums!
 
 
Fläskfilé m Vitlök & Ingefära
2-3 pers
 
1 fläskfilé ca 500g
3 vitlöksklyftor
en bit färsk ingefära(som 2 vitlöksklyftor)
smör
Roasted garlic & pepper krydda(santa maria)
 
Sätt ugnen på 200 grader(varmluft). Skär filén i 4 bitar. Bryn bitarna i smör med pressade vitlöksklyftor och ingefära ett par min så de får lite färg. Ingefäran pressas också igenom vitlökspressen. Lägg över i en ugnsform och häll över kryddorna från stekpannan. Krydda med roasted garlic & pepper kryddan. Lägg på folie och stek i ugnen ca 25 min eller tills innertemperaturen är 65-68 grader.

 
Denna aioli använder vi. Så god! Och utan tillsatser:)

2 kommentarer:

  1. Vilket gott och smidigt recept! Den här aiolin måste jag kolla om det finns i min affär! Låter spännande! :)
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Har inte testat den aiolin, tack för tipset.

    SvaraRadera