lördag 14 mars 2015

Nytt favoritbröd

Förra helgen gjorde jag en variant på mitt långpannebröd m extra protein som blev så gott. Jag bytte ut kruskakli mot pofiber och minskade mängden mandelmjöl. 


Till 9 rutor behövs:

2½ dl mandelmjöl
1½ dl pofiber 
1 dl bakprotein
3 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
2 dl creme fraiche
6 ägg

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sedan i creme fraiche och äggen. Låt svälla 5 min. Bre ut smeten på plåt så att den blir ca 40x30 cm. Toppa ev med pumpakärnor/solrosfrön. Grädda i 175°c ca 12-15 min. Låt brödet svalna och skär rutor.

6 kommentarer:

  1. Det här brödet var verkligen gott att rosta.
    Tack för det!
    Barbro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gillar det:) Måste testa att rosta det!

      Radera
  2. 175 grader, är det varmluft eller "vanlig ugn"?

    SvaraRadera
  3. Misstänkte det när jag fick ha det längre i ugnen. Nu blev det bra ändå, men nästa gång blir det varmluft. Jättegott bröd, tack.

    SvaraRadera