Sverigekaka var något som min mamma bakade mycket när jag var liten. Jag tyckte det var så gott! Ljummen sverigekaka med vaniljglass eller grädde var lyx:). Igår testade jag att göra en lchf variant på sverigekakan och den blev klart godkänd. Övriga i familjen tyckte den blev jättegod:)
Sverigekaka
5 ägg
1.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
100g smält smör
2 dl grädde
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1/2 citron(saften)
1.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
100g smält smör
2 dl grädde
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1/2 citron(saften)
Fyllning
koka ingredienserna i 2 min
125g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl vatten
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader(varmluft). Vispa ägg, sukrin och stevia. Blanda i smör, grädde och citronsaft. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i äggsmeten så det precis blandar sig. Häll smeten i smord form. Grädda i ca 20 min. Låt svalna något.
Dela kakan i två delar och dränk in bottnarna med fyllningen. Lägg ihop kakan och sikta över sukrin-flor. Servera gärna ljummen med vaniljkräm eller grädde.