Sidor

fredag 24 februari 2012

Köttsoppa m vitlökskräm & ostchips

Köttfärssoppa vart det till middag igår. Vitlökskräm och ostchips blev det till. Mycket gott!


Köttfärssoppa
6-8 port

600g köttfärs
1 hackad gul lök
10 cm strimlad purjo
1 paprika
500g passerade tomater
1 msk oregano
2 tsk basilika
2 msk tomatpure
1 msk röd pesto
1-2 tsk sambal oelek
1 liter vatten
Salt & peppar
smör

Fräs köttfärs, lök, purjo, paprika och vitlök i en stor gryta. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i 20-30 min. Servera en kräm gjord på 2 dl creme fraiche, 1-2 vitlöksklyftor, 1 msk fryst persilja,salt & peppar till soppan.


Ostchips är enkelt att göra och det går snabbt.

Lägg små högar av riven ost på en plåt med baklåtspapper. Strö över lite oregano. Ställ in i ugnen på 200 grader till de fått lite färg, ca 8-10 min.

2 kommentarer:

  1. Åååå det såg gått ut :) kram madde

    SvaraRadera
  2. Soppa gör jag aldeles för sällan. Det där såg väldigt gott ut, det blir lite extra med chipsen till det måste jag komma ihåg att prova.

    SvaraRadera