Köttfärssoppa vart det till middag igår. Vitlökskräm och ostchips blev det till. Mycket gott!
Köttfärssoppa
6-8 port
600g köttfärs
1 hackad gul lök
10 cm strimlad purjo
1 paprika
500g passerade tomater
1 msk oregano
2 tsk basilika
2 msk tomatpure
1 msk röd pesto
1-2 tsk sambal oelek
1 liter vatten
Salt & peppar
smör
Fräs köttfärs, lök, purjo, paprika och vitlök i en stor gryta. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i 20-30 min. Servera en kräm gjord på 2 dl creme fraiche, 1-2 vitlöksklyftor, 1 msk fryst persilja,salt & peppar till soppan.
Ostchips är enkelt att göra och det går snabbt.
Lägg små högar av riven ost på en plåt med baklåtspapper. Strö över lite oregano. Ställ in i ugnen på 200 grader till de fått lite färg, ca 8-10 min.
Åååå det såg gått ut :) kram madde
SvaraRaderaSoppa gör jag aldeles för sällan. Det där såg väldigt gott ut, det blir lite extra med chipsen till det måste jag komma ihåg att prova.
SvaraRadera