onsdag 19 februari 2014

Pannacottapaj m Vanilj, Citron & Lime

 I lördags gjorde jag en god pannacottapaj till efterrätt. Citron och lime är något jag gillar jättemycket i efterrätter så det fick bli smaken på pajen.


Pannacottapaj m Vanilj, Citron & Lime

Pajskal
3 ½ dl mandelmjöl
40g smör
1 msk fiberhusk
1 ägg
1 msk flytande honung
 ½tsk vaniljpulver

Mixa ihop till en deg, låt vila i 30 min i kylskåp. Tryck ut degen i en pajform och nagga den. Grädda i 8 min på 175 grader(varmluft). Låt svalna.

Pannacotta
  3dl grädde
  3dl créme fraiche
1 citroner(skalet)
1 lime(skalet)
1 ½ msk flytande honung
1 tsk vaniljpulver
1 ½ tsk gelatinpulver
1 ½ msk vatten

Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull. Ta bort från plattan. Blanda gelatin+vatten och blanda ner det i den varma grädden. Tillsätt citron & limeskal. Låt svalna något och vispa i créme fraichen. Häll blandningen i pajskalet. Ställ kallt ca 3 timmar. Dekorera ev med lime vid servering.



Vi hade grädde och jordgubbar till.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...