onsdag 22 januari 2014

Ugnsrostade rotfrukter


Idag gjorde jag ugnsrostade rosfrukter som tillbehör till middagen. Jag har ju gått och blivit lite smått förälskad i sötpotatis sen jag testade det i fredags för första gången:). Helt galet gott är det! Jag och flera i familjen börjar bli lite trötta på broccoli till typ allt. Det är ju så himla smidigt med broccoli. Bara hälla i en kastrull och koka. Det är väl därför vi äter det så mycket. Men nu tror jag faktiskt att det kommer bli lite mera rotfrukter framöver.


Jag hade sötpotatis, palsternacka, morot, kålrot som jag skalade och skar i bitar. Ringlade över raspolja och kryddade med flingsalt, timjan och 2 pressade vitlöksklyftor. Rostade i ugnen 25-30 min på 175 grader. Efter halva tiden skivade jag ner 1 rödlök i klyftor också.


Till rotfrukterna serverades biff och vitlökssmör, så gott!


Idag är det tydligen vinets dag så vi firade med ett litet glas rött till middagen.

2 kommentarer:

  1. Färska rödbetor i är fantastiskt gott och barnens (och min) favorit! Sonen har beställt ugnsrostade rotgrönsaker med fläskfilé imorgon kväll :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rödbetor är det flera som säger är gott i. Måste testa det!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...