lördag 10 januari 2015

Salamipaj med Broccoli & Fetaost LCHF

Paj är så lätt att göra och man kan i typ ha i vad som helst. Jag planerar oftast inte i förväg vad jag ska ha i pajen utan det blir lite "man tager vad man haver". 


Salamipaj m Broccoli & Fetaost
4-6 port

Pajskal

3 dl mandelmjöl
½ dl sesamfrö
40 g mjukt smör
1 msk fiberhusk
1 ägg
lite salt

Blanda ihop till en deg och låt stå kallt ca 30 min. Tryck ut degen i pajform och förgrädda 8 min på 175°c.

Fyllning

70g salami milano
½ färsk broccolibukett i bitar
1 hackad rödlök
150g fetaost i tärningar
2-3 dl riven ost

Strimla salamin och lägg i den och övriga ingredienser i pajskalet. 

Äggstanning

4 ägg
2½ dl grädde
svartpeppar
oregano

Vispa ihop och häll över pajen. Grädda i 25-30 min på 175°C(varmluft) 


1 kommentar:

  1. Mmm...så gott! Längesen jag lagade paj! Tack för påminnelsen! :)
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...