måndag 5 januari 2015

Långpannebröd med extra protein


Idag har jag haft bakdag när jag kom hem från jobbet och träningen. Det har blivit 2 sorters bröd och goda muffins. Första receptet som jag bjuder på är ett långpannebröd med extra protein. Jag har använt bakprotein i det som dels höjer proteinhalten i brödet och gör det brödigare. Det går såklart att baka utan bakprotein. Öka då mängden mandelmjöl med 1 dl. Dock tror jag att brödet blir högre med bakprotein. Detta är faktiskt ett av det godaste bröden jag bakat. Berätta gärna vad ni tycker om ni testar!

Uppdaterat 10/1 2015: Är du känslig mot kruskakli öka mandelmjölet med samma mängd eller ta pofiber/fibrex istället.


Långpannebröd m extra protein
9 bitar

3 dl mandelmjöl
1 dl kruskakli
1 dl bakprotein
3 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
2 dl creme fraiche
6 ägg

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sedan i creme fraiche och äggen. Låt svälla 5 min. Bre ut smeten på plåt så att den blir ca 40x30 cm. Toppa ev med pumpakärnor/solrosfrön. Grädda i 175°c ca 12-15 min. Låt brödet svalna och skär rutor.



1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...