onsdag 9 april 2014

Planera din vardag


Jag får ofta frågan hur jag hinner med allt jag gör(jobb, läxläsning, träning, matlagning, umgås med familjen, blogga, egentid m.m). Och allt handlar om att planera och prioritera. På vardagarna tittar jag inte på tv och där får jag mycket tid över t.ex. Jag planerar matsedel för vardagarna och vi storhandlar på söndagarna så vi har det mesta hemma för veckan. Det är så smidigt med matsedel. Man vet vad man ska äta, har allt hemma och tar fram ur frysen dagen innan om det behövs. Hur denna onsdag har sett ut är ett exempel på hur min planering kan vara.  


Dagens middag var lasagne och jag fixade lasagneplattorna redan igår kväll så jag sparade tid idag. När jag kom hem från jobbet och hämtat Måns så gjorde jag i ordning köttfärssåsen. Vi hade planerat in ett löppass idag så jag och sambon stack ut till Björnön medans köttfärssåsen puttrade på spisen. Den blir ju så mycket godare när den får stå lite längre på spisen också. Måns ville inte följa med idag så han var hemma m bonusdottern Johanna. 


Mitt pass idag blev 3 km löpning och efter det lite benövningar i form av utfall 3x20 och grodhopp 3x15. Vi var till återbruket med lite grejer också. Allt som allt tog det ca 1 timme så Marko och jag hann prata igenom dagen under tiden. Att träna tillsammans med din partner är ett perfekt sätt att umgås på:)


När vi kom hem gjorde jag ostsåsen som tog typ 10 min. Sen var det bara att lägga ihop lasagnen då resten var klart. Under tiden skruvade Måns och Marko ihop 2 stolar från IKEA. Måns tycker det är så roligt att skruva möbler:)


Maten var klar på typ 30 min efter vi kom hem från löpturen. Efter maten blev det läxläsning och sen högläsning ur Narnia som Måns och jag håller på att läsa innan läggdags. 

Och nu sitter jag i sängen och bloggar och har egentid:)

1 kommentar:

  1. Du är skönt effektiv! ;)
    En av de värsta tidstjuvarna är faktiskt teven med tillhörande soffa...låter man bli den är det lättare hinna med annat - roligare saker!
    /M

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...