tisdag 25 mars 2014

Våffeldagen

Ingen har väl missat att det är våffeldagen idag? Har ni ätit några våfflor? Jag frågade några kollegor om de skulle äta våfflor idag och fick lite blandade svar. Nån sa att det skulle det. En annan nej, har inga barn hemma eller nej har inte köpt någon mix!? Det där med mix har jag svårt för. Varför inte göra egen smet? Det tar ingen lång tid och den blir utan en massa tillsatser. Men alla får göra sina egna val och jag dömer ingen för att de köper en mix. Jag gjorde det själv förut. Men nu gör jag bara egen smet. Som är glutenfri såklart;) Våfflorna blir minst lika goda som vanliga men får inte samma höjd utan blir mer platta.


Dagens våffelsmet blev en stor sats som ger runt 30 st våfflor! Har man 2 växande, tränande tonåringar hemma så går det åt en del:) Men det går bra att halvera receptet om man inte vill ha så många.

Våfflor
ca 30 st

12 ägg
6 dl grädde
3 dl gammaldags mjölk el bubbelvatten
100g smält smör
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljpulver
4 msk fiberhusk

Vispa ihop alla ingredienser till en smet. Använd gärna elvisp. Låt svälla 10 min. Grädda som vanligt. Vi åt dem med vispad grädde och barabär hallon från Finnerödja. Måns gillar inte det så han fick lättsockrad jordgubbssylt, man kan inte få allt;)Måns gillade våfflorna och åt 3 stycken. 
1 kommentar:

  1. Jag har bakat en hel del hälsosammare våfflor, men just igår blev det inga!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...