måndag 31 mars 2014

Blomkålspizza, LCHF pizza

Blomkålspizza har jag funderat på att testa länge. Men det har liksom inte blivit av. Igår tog jag i alla fall tag i saken och testade. Och god så gott det var! Jag lurade i bonusdottern en bit också:) Hon är inte så förtjust i blomkål och blev väldigt förvånad att det var det i botten. Hon tyckte inte det smakade blomkål alls så har du inte testat för att du inte gillar blomkål så testa denna botten:)


Blomkålspizza(botten)
3-4 port

1 rivet blomkålshuvud
1 påse riven parmesanost(ca 1 ½ dl)
2 ägg
1 msk oregano
1 tsk fiberhusk
salt

Blanda ingredienserna och tryck ut på plåt med papper. Grädda i ugnen på 175 grader ca 10-15 min. Ta ut plåten och lägg på din favoritfyllning. Jag hade tomatpuré, parmaskinka, salami, rödlök, mozzarella, riven pizzaost och oregano. Grädda tills osten smält och fått lite färg.


Nästa gång kommer jag använda en djup plåt. Insåg mitt misstag när fyllningen kom på. Det smälte över lite så det blev en ugnsrengöring efter pizzan;)

2 kommentarer:

  1. Jag har själv aldrig gjort pizzabotten, men hört mycket gott om det!

    SvaraRadera
  2. Vi gjorde pizzabotten med -100g parmesan, 4 st ägg, 2msk fiberhusk, 0,7dl grädde och lite salt. Vänta i 5 min, bred ut på en plåt, grädda i 15 min -175grader. Lägg på massa gott och grädda i 250 grader. Den här botten var lite godare än den med blomkål 😉 testa det nån gång! Eller så får jag bjuda på den ☺️ Kramar

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...