Sidor

måndag 17 februari 2014

Ugnspannkaka


Idag stod det ugnspannkaka på matsedeln och jag testade en ny variant av den. Har tidigare gjort denna men dagens blev så mycket godare.


Ugnspannkaka
6 port

6 ägg
750g keso
1 ½ dl grädde
3 dl riven ost
2 msk fiberhusk
en nypa salt

Mixa allt utom osten till en smet. Blanda i den rivna osten och häll i en djup plåt. Tips! Jag använde bakplåtspapper i plåten så slapp jag diska den. Grädda i 20-25 min på 175 grader(varmluft). Vi serverade cream fraiche och barabär blåbär från Finnerödja till.




2 kommentarer:

  1. mmm...vad gott det låter! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Varför har jag typ aldrig gjort ugnspannkaka? Det låter alltid så gott och enkelt! Har förresten inte sett Finnerödjas Bara Bär ännu...

    SvaraRadera