Jag har länge funderat på att göra kex att ha som tillbehör till ostbrickan/buffén. I lördags hade vi gäster och då gjorde jag dessa goda kex och de blev väldigt uppskattade av gästerna. Kexen blir hårda och krispiga, precis som kex ska vara:).
Mandelkex
ca 30 st
ca 30 st
2 ägg
2.5 dl mandelmjöl
½ dl sesamfrö
½ tsk salt
Blanda samman ingredienserna och kavla ut smeten tunt mellan två bakplåtspapper. Smeten täcker ca 2/3 av en plåten. Grädda i 15 min på 175 grader(varmluft). Ta ut plåten och ta bort det över papperet och skär i bitar. Sänk värmen till 70 grader och torka kexen(ca 1 tim).
Blanda samman ingredienserna och kavla ut smeten tunt mellan två bakplåtspapper. Smeten täcker ca 2/3 av en plåten. Grädda i 15 min på 175 grader(varmluft). Ta ut plåten och ta bort det över papperet och skär i bitar. Sänk värmen till 70 grader och torka kexen(ca 1 tim).
Jag tror jag har gjort kex endast en gång. Bra tips!
SvaraRadera