Idag testade jag att baka ett bröd ifrån Marianns nya bakbok. Jag ändrade lite i receptet så det passade mig bättre. Nästa gång jag gör det kommer jag ha i solrosfrön i smeten också, och kanske valnötter. Det kommer bli gott med bröd till frukost imorgon:).
Långpannebröd m solrosfrön
6-8 rutor
50g smält smör
1dl grädde el vatten
6 ägg
2 dl pofiber
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
0,5-1 tsk brödkryddor
1 tsk bakpulver
solrosfrö till topping
Vispa äggen pösiga och häll i smöret och vätskan. Blanda övriga ingredienser och blanda i dem i smeten. Smöra och bröda(pofiber)en form ca 15x25 cm. Bred ut smeten och strö över solrosfrön. Grädda i ugnen ca 15 min på 185 grader(varmluft). Låt svalna något och skär i rutor.