Sidor

tisdag 3 februari 2015

Vitkålsgratäng med Kyckling och Bacon LCHF

Igår gjorde jag vitkålsgratäng igen. Denna gång hade jag även i kyckling och det blev riktigt gott.


Vitkålsgratäng med Kyckling & Bacon
6 port

½ vitkålshuvud i strimlor
500 g kycklingfilé i mindre bitar
1 hackad gul lök
10 cm purjolök i strimlor
2 pressade vitlöksklyftor
2 pkt bacon
4 dl grädde
100 g färskost
3 msk tamarisoja
2 tsk sambal oelek
svartpeppar
3 dl riven ost
smör att steka i

Stek vitkål i smör så den blir lite mjuk, ca 10 min. Lägg över i en smord ugnsform. Fördela kycklingen över vitkålen. Stek lök, purjo, vitlök och bacon några minuter. Häll över grädde och färskosten. Krydda med soja, sambal och svartpeppar. Låt puttra några minuter och blanda sedan ner det i formen med vitkål och kyckling. Fördela den rivna osten över och gratinera tills det fått fin färg, ca 25-30 min på 200°c(varmluft). Låt gratängen stå några minuter innan servering.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar