Igår gjorde vi hemmagjorda ekologiska hamburgare med bröd till middag. Det smakar så mycket bättre med egna hamburgare tycker jag och så vet man precis vad som finns i. Vi serverade hamburgarna med aioli och sötpotatisklyftor kryddade med fajitakrydda.
Hamburgare
4-5 st
500g eko nötfärs
1 eko ägg
salt
svartpeppar
vitlöksflingor
lökflingor
chilipulver
Alla kryddor jag använder är ekologiska.
Blanda alla ingredienser till en smet och forma hamburgare med press eller för hand. Stek i smör.
Bröd
6-7 st
4 ägg
3 dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
2 dl creme fraiche
25 g smält smör
1 tsk bakpulver
salt
ev sesamfrö till topping
Blanda alla ingredienser i en bunke och låt svälla i ca 10 min. Forma bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt och strö ev sesamfrö över. Grädda bröden i ca 10-12 min på 175°C(varmluft).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar