Sötpotatisen passar utmärkt i denna köttfärsgratäng med indiska kryddor. Vill man ha rätten mejerifri så utesluter man fetaost och mozzarellan.
Indisk Köttfärsgratäng m Sötpotatis
6 port
500g köttfärs(gärna eko el gräsbetes)
5 dl kokosgrädde(jag använder Santa Maria extra creamy)
2 pressade vitlöksklyftor
10 cm strimlad purjolök
1 hackad gul lök
1 röd paprika
2 tsk spiskummin
1-2 tsk sambal oelek
2 krm gurkmeja
2 krm kanel
grovmalen svartpeppar
salt
2-3 sötpotatisar
150g fetaost
2 st mozzarella
Skiva sötpotatisen och lägg den i en smord ugnsform. Bryn köttfärsen i smör och tillsätt kryddor, lök och paprika. Häll i kokosgrädde och låt puttra 10 min. Lägg över köttfärsröran på sötpotatisen, tärna fetaosten och skiva mozzarellan och lägg dem över. Gratinera i ugnen på 175 grader i ca 45 min. Täck med folie om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar