Förra helgen gjorde jag en variant på mitt långpannebröd m extra protein som blev så gott. Jag bytte ut kruskakli mot pofiber och minskade mängden mandelmjöl.
Till 9 rutor behövs:
2½ dl mandelmjöl
1½ dl pofiber
1 dl bakprotein
3 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
2 dl creme fraiche
6 ägg
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sedan i creme fraiche och äggen. Låt svälla 5 min. Bre ut smeten på plåt så att den blir ca 40x30 cm. Toppa ev med pumpakärnor/solrosfrön. Grädda i 175°c ca 12-15 min. Låt brödet svalna och skär rutor.
Det här brödet var verkligen gott att rosta.
SvaraRaderaTack för det!
Barbro
Vad roligt att du gillar det:) Måste testa att rosta det!
Radera175 grader, är det varmluft eller "vanlig ugn"?
SvaraRaderaVarmluft
RaderaMisstänkte det när jag fick ha det längre i ugnen. Nu blev det bra ändå, men nästa gång blir det varmluft. Jättegott bröd, tack.
SvaraRaderaJa visst är det gott!:)
Radera