Sidor

tisdag 10 februari 2015

Vitkålsgratäng med köttfärs

 Nu ha vabruari kommit till vår familj också. Jag har varit hemma med Måns igår och idag då ha har hosta, snorar och haft feber. Idag är han dock mycket bättre så han får förmodligen gå till skolan imorgon om det inte blir något bakslag. Idag bjuder jag på ett recept på vitkålsgratäng med köttfärs. Jag har blivit lite insnöad på vitkålsgratänger men det är ju så gott!


Vitkålsgratäng med köttfärs
6 port

½ vitkålshuvud i strimlor
500 g köttfärs
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 st paprika i mindre bitar(jag tog röd & gul)
2  msk tomatpuré
2 msk röd pesto
1 msk oregano
½ msk basilika
salt & svartpeppar
4 dl grädde
100 g färskost
3 msk tamarisoja
2 tsk sambal oelek
svartpeppar
3 dl riven ost
smör att steka i

Stek vitkål i smör så den blir lite mjuk, ca 10 min. Lägg över i en smord ugnsform. Bryn köttfärsen och ha i lök, vitlök, paprika, kryddor, tamarisoja, sambal, tomatpuré och röd pesto och fräs ihop i några minuter. Häll över grädde och färskosten. Låt puttra några minuter och blanda sedan ner det i formen med vitkål. Fördela den rivna osten över och gratinera tills det fått fin färg, ca 25-30 min på 200°c(varmluft). Låt gratängen stå några minuter innan servering.

4 kommentarer:

  1. Det är verkligen jättegott med vitkål! :)
    ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ser supergott, älskar vitkål! :)

    SvaraRadera
  3. Vad äter ni till gratängen?

    SvaraRadera
  4. Du har ingen pasta el ris till

    SvaraRadera