Grytor och soppor hör ju hösten till och igår gjorde jag en fiskgryta med bla torsk, kokosgrädde, rödcurry och rotfrukter.
Thai Fiskgryta
ca 4-6 port
400g torsk
7 dl kokosgrädde(jag använder Santa Marias extra creamy)
1 sötpotatis
1 palsternacka
1 morot
½ lime(saften)
1-2 cm hackad färsk ingefära
1-2 msk röd currypasta
1 rödlök
ev 2 krm torkad citrongräs
smör
salt
Skär sötpotatis, palsternacka, morot och rödlök i mindre bitar. Smält smör i en gryta och ha i rotsakerna, ingefära och löken. Tillsätt röd currypasta och limesaft och låt fräsa nån minut. Häll i kokosgrädde, citrongräs och salta. Låt puttra 10 min så rotsakerna blir mjuka. Skär torsken i mindre bitar ca 2x3 cm och ha i dem i grytan. Låt koka ca 5 min. Servera grytan som den är eller ha kokta grönsaker till.
Vad gott med en värmande gryta! Denna låter så god och dessutom lättgjord!
SvaraRadera