Sidor

lördag 4 januari 2014

Limpa med Tranbär & Kanel


Alltså mums! Vilken gott bröd jag gjorde igår. Så gott så det är risk för överätning;) Kanel och tranbär passade jättebra ihop. Inspirationen till detta bröd fick jag av en kompis som smsa ett recept igår till mig. Jag gjorde flera ändringar så det blev ett helt nytt bröd;).


Limpa med Tranbär & Kanel

6 ägg
2 dl yoghurt

2,5 dl mandelmjöl
1 dl kruskakli
1 dl valnötter
0,75 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 msk kanel
0,5 dl tranbär
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader(varmluft). Vispa ihop ägg och yoghurt lätt. Hacka valnötterna och blanda dem med övriga ingredienserna och blanda ihop det med äggsmeten. Häll i brödform m bakplåtspapper. Grädda i ca 80 min. Täck brödet med folie om det börjar få mycket färg.


Till frukosten idag blev det 2 skivor med jordnötssmör och skivad banan. Lyxfrukost med andra ord:)

2 kommentarer: