Ja men då har jag bakat lite igen då:). Det blev en variant av mitt bröd med kanel & tranbär. Jag älskar de brödet men det finns några i familjen som har lite svårt för bär i bröd. Och jag ville ha ett bröd men neutral smak och utan nötter och utan tranbär. Resultatet blev detta:)
1 limpa
6 ägg
2 dl creme fraiche
2.5 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 dl kruskakli
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
ev lite pumpakärnor/solrosfrö till topping
Sätt ugnen på 175 grader(varmluft). Vispa ihop ägg och creme fraiche lätt. Blanda övriga ingredienserna och blanda ihop det med äggsmeten. Häll i brödform m bakplåtspapper. Toppa ev med pumpakärnor och/eller solrosfrön. Grädda i ca 80 min. Täck brödet med folie om det börjar få mycket färg.
Gott att rosta!
Åh gud så gott det ser ut!!
SvaraRaderaBra bröd, det ser ut som ett "vanligt! Måste bakar mer börd känner jag ;)
SvaraRaderaMumsigt! Alltid kul med olika varianter av bröd. :-)
SvaraRaderaDet här brödet är SÅ gott! Jag har redan gjort det flera ggr. Har lagt till lite nötter, frön och fikon i också och det blir gott det också. Tack för ett bra recept!
SvaraRaderaVad roligt att du gillar brödet!:)
Radera