Sidor

lördag 7 december 2013

Saffransskorpor med Vanilj


Saffran och vanilj passar så bra ihop tycker jag. 


Saffransskorpor m Vanilj
ca 35 st

100g smör
2 ägg
5 dl mandelmjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5g saffran
1 tsk vaniljpulver
2 msk flytande honung eller annan sötning

Smält smöret och ha i saffran, låt svalna något. Vispa äggen pösiga och ha i smöret och sötningen. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner det i äggsmeten. Fördela degen i 3 längder(ca 30cm) på plåt m papper. Degen är kladdig så lättast är att använda en sked och klicka/dra ut degen. Grädda i ugnen på 150 grader(varmluft) i ca 12 min. Ta ut plåten och låt vila ett par minuter. Sänkt värmen till 90 grader och skär sneda bitar på 1-2 cm. Ställ in plåten igen och torka skorporna med luckan på glänt i ca 1,5 timme.



6 kommentarer:

  1. Hihi jag bakade ju också liknande igår! Kommer nog upp hos mig under dagen

    SvaraRadera
  2. Låter goda, får ta och testa dem med :)
    Eva

    SvaraRadera
  3. Mums, saffransskorpor/biscotti ät verkligen jul för mig :)

    SvaraRadera
  4. Mmm...smaskens! Som sagt, måste testa baka jag med sådan skorpor!
    Ha en fin andra advent!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Wow, så läckra de ser ut! :D Jag ska baka något liknande till jul fast med kakaosmör istället.
    MVH Erica
    http://www.zebedasbutik.blogspot.se/

    SvaraRadera