Sidor

måndag 9 december 2013

Pepparkaksskorpor



Pepparkaksskorpor
ca 35 st

100g smör
2 ägg
5 dl mandelmjöl
1.5 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor
2 msk flytande honung eller annan sötning

Smält smöret och låt svalna något. Vispa äggen pösiga och ha i smöret och sötningen. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner det i äggsmeten. Fördela degen i 3 längder(ca 30cm) på plåt m papper. Degen är kladdig så lättast är att använda en sked och klicka/dra ut degen. Grädda i ugnen på 150 grader(varmluft) i ca 12 min. Ta ut plåten och låt vila ett par minuter. Sänkt värmen till 90 grader och skär sneda bitar på 1-2 cm. Ställ in plåten igen och torka skorporna med luckan på glänt i ca 1.5 timme.



3 kommentarer:

  1. mmm...så gott med sådana skorpor! Måste, måste baka jag med sådana! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jättetrevligt recept:) Skorpor med smaksättning är riktigt kul.
    Ha det!

    SvaraRadera