För några dagar sedan gjorde jag denna müsli. Måns tyckte det luktade kanelbulle i hela lägenheten. Och ja den smakar kanelbulle:). Jag använder alltid kardemummakärnor när kardemumma ingår i recept. Blir mer och godare smak en färdigmalen. Tranbären har jag i vid serveringen ist för i müslin då övriga i familjen inte äter det. Jag sötar müslin med lite honung men det går att utesluta eller byta mot lite sukrin/stevia om man vill.
Kanelbullemüsli m Tranbär
1 liter
3 dl valnötter
2 dl mandel
2 dl mandelmjöl
2 dl hasselnötter
1 dl kokosflingor
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kardemummakärnor
1 msk kokosfett
2 msk vatten
1/2-1 msk flytande honung
1/2 dl tranbär
Mortla kardemumman och blanda alla ingredienser utom tranbär i en ugnsform. Rosta i ugnen på 175 grader(varmluft) tills den fått fin färg. Rör om med jämna mellanrum. Låt svalna och blanda ner tranbären.
Burken på bilden är ifrån Living and room och säljs i 2-pack, rymmer 0,5 l resp 1 l och kostar 179 kr. Går att beställa via mig eller din konsulent, frakt tillkommer.
Mmm...vad gott det låter! Jag måste göra också musli hemma! Min man har ätit upp hela stora burken! ;) Varning för överätning för honom...Jag själv vågar inte...för då slutar jag äta när det är slut i burken... ;)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana